Nieuws

15 februari 2018

Vuilwatertank stralen en conserveren

De vuilwatertank van passagiersschip Excellence Rhône was dermate verroest dat er actie ondernomen moest worden. De eigenaar van het passagiersschip wilde snel een oplossing. Het reisseizoen begint immers binnenkort weer en dan is er geen tijd is voor groot onderhoud. In Frankrijk kreeg men het niet voor elkaar om op korte termijn de juiste bedrijven in te schakelen om de vuilwatertank te stralen en te conserveren.

Ons zusterbedrijf PU Nederland heeft eerder voor rederij Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffart een opdracht in Wenen uitgevoerd. PU Nederland heeft destijds de dekpools van het passagiersschip gestraald en geconserveerd. Aan ons de vraag om de vuilwatertank weer snel geschikt te maken voor gebruik.

Cornet Service heeft op afstand een inschatting gemaakt van de werkzaamheden op de Excellence Rhône. Vervolgens is er een team ingepland om met het juiste straalequipment af te reizen naar Lyon. Cornet Service heeft de watertank grondig gestraald. PU Nederland heeft de vuilwatertank vervolgens geconserveerd met polyurea. De vuilwatertank van het passagierschip voldoet hiermee weer aan de normen en het schip is weer in de vaart.
Deze opdracht is, inclusief de reisdagen, binnen vier dagen naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.

Locatie
Cornet Service heeft de werkzaamheden in samenwerking met PU Nederland in Lyon (Rhône-Saône) uitgevoerd.

Opdracht
Vuilwatertank stralen en conserveren met polyurea

Opdrachtgever
Rederij Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffart

Het resultaat in beeld
Op de eerste foto is de vuilwatertank volledig verroest. Op foto 2 is de vuilwatertank gestraald door Cornet Service. Op de laatste foto is de vuilwatertank door PU Nederland geconserveerd met polyurea.

1 Vuilwatertank onbehandeld
2 Vuilwatertank gestraald
3 Vuilwatertank gecoat
Sluiten