Nieuws

09 maart 2018

Conserveren achtbaan Kopermijn

De spectaculaire achtbaan Kopermijn van familiepark Drievliet wordt de komende weken door Cornet Service onder handen genomen. Onderhoud aan de Kopermijn is nodig: de lak van de achtbaan is verouderd. Om roestvorming te voorkomen wordt de achtbaan grondig gereinigd en voorzien van een kwalitatief hoogwaardige coating en 2-K aflak.

Cornet Service reinigt de complete achtbaan onder hogedruk met warm water. Eventuele roestvorming wordt meteen grondig aangepakt. Binnen de 20 meter hoge achtbaanconstructie wordt het werk op steigers uitgevoerd. Om de attractie heen gebruikt Cornet Service hoogwerkers om alle onderdelen goed te kunnen bereiken. Na het reinigen onder hoge druk wordt de mechanische staat van de achtbaan beoordeeld door een keuringsdienst. Vervolgens conserveert Cornet Service de Kopermijn handmatig. De grootte van de achtbaan, de vorm en de lastig te bereiken onderdelen maken het nagenoeg onmogelijk om de conserveerlaag te spuiten. Cornet Service is, buiten de openingstijden van het park, 10 weken aan de slag om de hele constructie van de Kopermijn te reinigen en conserveren. Bezoekers merken dus niets van de onderhoudswerkzaamheden. Cornet Service levert de achtbaan eind mei volledig geconserveerd op.

Bijzonderheden
Het is voor Cornet Groep de tweede grote opdracht op familiepark Drievliet. In 2016 heeft Cornet Service de achtbaan X-Coaster volledig geconserveerd.

Locatie
Familiepark Drievliet in Den Haag

Opdrachtgever
Drievliet Exploitatie

Kopermijn_004-600x450
2018-04-26 Kopermijn - aflakken in hoogwerker 1
2018-04-26 Kopermijn aflakken 2
Sluiten